Mistä löytää vinkkejä tehokkaaseen kuntosaliharjoitteluun?

Kuntosaliharjoittelun aloittaminen saattaa tuntua vaikealta tehtävältä – eikä välttämättä siksi, etteikö intoa ja motivaatiota harjoitteluun löytyisi, vaan yksinkertaisesti siitä syystä, että erityisesti aloittelijan voi olla vaikeaa tietää, mistä harjoittelu kannattaa aloittaa. Yksi toimiva vinkki on tietysti suunnata oman kuntosalin henkilökunnan puheille ja pyytää neuvoja onnistuneeseen, tehokkaaseen ja ennen kaikkea turvalliseen kuntosaliharjoitteluun. Kaikilla kuntosaleilla henkilökuntaa ei välttämättä ole saatavilla vuorokauden ympäri, joten voi olla, että juuri silloin, kun alat käymään kuntosalilla, henkilökunta ei ole siellä sinua opastamassa.

Nyt onkin aika ottaa ilo irti internetin ihmeellisestä maailmasta. Monella meistä löytyy varmasti älypuhelin omasta taskusta. Verkko on pullollaan tuhansia eri sivustoja, joista löytyy toinen toistaan tehokkaampia treeniohjelmia onnistuneeseen kuntosaliharjoitteluun. Pelkästään googlettamalla hakusanalla ”saliohjelma” löydät varmasti tuhansia hakutuloksia. Helpottaaksemme hieman tehtävää olemme koonneet tähän artikkeliin muutamia toimivaksi koettuja sivustoja ja blogeja, joista voit löytää hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa kuntosaliharjoitteluun liittyen.

Vinkkejä kuntosaliharjoitteluun verkossa

 

  1. Digitaaliset aikakauslehdet

Voit löytää tehokkaita kuntosalivinkkejä aivan tuikitavallisista aikakauslehdistä, joista monet ovat saatavilla tänä päivänä myös digitaalisena versiona. Löydä inspiraatiota selaamalla esimerkiksi hyvinvointiin ja liikuntaan erikoistuneita aikakauslehtiä, kuten Anna-, Kauneus ja Terveys-, Kunto ja Terveys- tai Kunto Plussa -lehteä. Myös englanninkielisten terveyslehtien sivuilta löytyy erinomaisia vinkkejä kuntosaliharjoittelun aloittamiseen – jos taidat kieltä, vilkaise esimerkiksi suosittujen Women’s tai Men’s Health -lehtien kuntosaliohjelmia tai Shape Magazinen treenivinkkejä.

  1. Personal trainerien omat blogit

Monet personal trainerit pitävät omaa blogia, josta voit löytää alan asiantuntijan vinkkejä tehokkaaseen kuntosaliharjoitteluun. Mikä parasta, personal trainerit jakavat blogeissaan myös hyödyllisiä vinkkejä oikeanlaisen ruokavalion kokoamiseen tai vaikkapa treenivaatteiden valintaan liittyen. Usein voit myös jättää blogiin omia kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen.

  1. YouTube

YouTube on loistava sosiaalisen median kanava oikeanlaisten tekniikoiden opettelemiseksi. Löydät videopalvelusta visuaalista ja helposti ymmärrettävää materiaalia esimerkiksi eri kuntosalilaitteiden oikeaoppisesta käytöstä, painonnoston otteista ja kyykky-tekniikasta.

  1. Kuntosalien ja liikuntaklubien omat nettisivut

Kuntosalien ja liikuntaklubien omat nettisivut tarjoavat erittäin hyödyllistä ja asiantuntevaa tietoa erilaisista kuntosaliohjelmista, oikeasta harjoittelutekniikasta ja liikkeiden vaikutuksista eri lihaksiin. Voit myös tilata näiden sivustojen kautta oman henkilökohtaisen kuntosaliohjelman ilman, että sinun tarvitsisi vierailla paikan päällä. Sillä ei siis myöskään ole väliä, asutko esimerkiksi pienemmällä paikkakunnalla, jossa kyseisen kuntosalin tai liikuntaklubin palveluita ei muuten olisi saatavilla.