Paras pre-workout (2022) – Tutkimme parhaat PWO:t treenaamisen tueksi

Tässä artikkelissa käymme läpi parhaimmat pre-workout juomat vuonna 2022. Juomatarjonta on erittäin laaja, ja eri valmistajien juomat eroavat toisistaan mauiltaan sekä pitoisuusarvoiltaan. Mikäli pohdit pre-workout juomien välillä, kannattaa tsekata tämän hetkiset suosikit tästä artikkelista.

Parhaat pre-workout juomat

Pre-workout juomat ovat hyvän makuisia ja ravintoarvoiltaan mahdollisimman ravintorikkaita. PWO juomien uskotaan toimivan lihasten kasvun tukena yhdessä kuntosaliharjoittelun kanssa. Siksi monet kuntosaliharrastajat puhuvatkin pre-workout juomien puolesta.

Off the Hook

offthehook pre workout juoma

Tämä tuote on yksi suosituimmista tehonlisääjätuotteista, ja on suunnattu kovaa treenaaville. Lisää keskittymiskykyä ja edistää räjähtävää lihasvoimaa sekä kestävyyttä. Juoma on suunniteltu yhdessä kokeneiden ja kovaa treenaavien henkilöiden kanssa.

Sisällöltään Of The Hook perustuu treenajien suosikkiainesosiin kuten kreatiiniglukonaattiin ja beeta-alaniiniin, jotka kumpikin vaikuttavat lihasvoiman ja maitohappokestävyyden lisäämiseen. Näiden lisäksi tuotteessa on yhdistelmiä lihaskestävyyden lisäämiseen sekä vireyttä lisääviä ainesosia.

Tuotetta on saatavissa viidessä eri maussa; Tropical thunder, Sour apple, Sick sitrus, Mental Cola sekä Bloody berry, joka on special edition maku. Kokeilemisen arvoinen tuote!

F-cked Up Joker Edition

fucked up joker pre workout juoma

Tämä tuote lupaa paljon; antaa voimakkaan ja kestävän pumpin lisäksi räjähtävää ja pitkäkestoista energiaa. Saa aikaan mentaalisen fokuksen, joka mahdollistaa treenaamisen kovempaa kuin koskaan ennen

Sisältää suorituskykyä parantavaa kreatiinia ja matohappoja estävää beeta-alania. Tuotteessa on kasviuuteyhdistelmää antamassa energiaa ja intensiteettiä, joka stimuloi samalla keskushermostoa. Suositellaan otettavaksi noin 20–30 minuuttia ennen treeniä, sekoitetaan veteen.

Saatavilla huikeassa kymmenessä eri maussa, kuten Angry pineapple, Cloudy apple, Crazy mango, Forrest Rasperry, Mansikka, Lollipop, vesimeloni, supercar candy, Energy drink, Blue ice rocket. Maista ja löydä oma suosikkisi!

Off The Hook PWO-Shot

Pre workout shot

Kuin Off The Hook, mutta valmiiksi nestemmäisessä muodossa. Nestemmäinen shotti on erinomainen vaihtoehto, mikäli haluat ottaa PWO:n ennen treeniä ilman suura nestemäärää, sillä shotti on vain 60 ml kokoinen.

Kuitenkin poikkeuksena Off The Hook jauheeseen, shotti on saatavilla vain kolmessa eri maussa; Brutal berries, Pineapple orange power sekä Sick citrus. Maut ovat kuitenkin marjaisia sekä hedelmäisiä. Löydä suosikkisi kokeilemalla.

Shotit ovat käyttövalmiita, joten ne on helppo ottaa myös mukaan nopeasti napattaviksi. Näiden kanssa ei tarvitse läträtä jauhojen sekä veden kanssa tai odottaa jauhojen sulamista.

Off the Hook Stim Free

offthehook pre workout juoma

Iltatreeneihin suunniteltu Stim-Free on kofeiiniton PWO. Lisää voimaa ja kestävyyttä sekä tehostaa verenkiertoa. Kofeiinin tilalle on lisätty enemmän beta-alaniinia ja L-sitrulliinia, jotka takaavat vaikutuksen olevan yhtä voimakas kuin kofeiinipitoisessakin tuotteessa.

Edellä mainitut ainesosat lisäävät maitohappojen tuotantoa ja parantavat lihasten kestävyyttä. Lisäksi täyteaineena on käytetty AAKG:tä ja betaiinia, joten pumppi on taattu. Keskittymisen lisääminen on mahdollistettu keskittymistä tukevalla ainesosayhdistelmällä

Stim-free on saatavilla kahdessa maussa; Peach pump ja blueberry battle. Vaikka makuja on heikosti tarjolla, kannattaa tuote kokeilla. Suositeltu tuote, mikäli pitää treenaamisesta iltaisin. Jauhe on helppo sekoittaa veteen.

Unchained PWO

Unchained pre work out

Tuote on erityisesti kehitetty kokeneille PWO käyttäjille, sillä se sisältää suuret annokset tehoa lisääviä ainesosia. Lisäksi joukossa on popping candy hiilihydraatteja, jotka poksahtelevat joutuessaan veden kanssa kosketuksiin, vapauttaen hiilihydraatteja keholle.

Tuote sisältää suuria annoksia; L-sitruliinia, kofeiinia, beeta-alania, poppin candya sekä sekoituksen betaiinia, tyrosiinia, koliinia, glutationia ja B-vitamiineja. Yhdessä nämä antavat sinulle erinomaisen kestävyyden, pumpin sekä vireyden.

Saatavilla muutamissa eri mauissa; cola, blueberry, pineapple tutti frutti. Helppo sekoittaa veteen sheikkerissä ennen treeniä. Annos on mahdollista puolittaa tai käyttää täytenä annoksena riippuen paljonko tehonlisääjälle on käyttöä ennen treeniä.

Intensity Power

Intensity power pre workout juoma

Tasapainoinen ja monipuolinen tehonlisääjä, joka on kehitetty tehokkaiksi todetuista ainesosista. Sopii erityisesti sinulle, joka harrastat kovia ja intensiivisiä treenejä. Tämä jauhe maksimoi suorituskykysi. Intensity Powerin kehitetty versio!

Tuote sisältää kaksinkertaisesti enemmän kofeiinia kuin alkuperäinen vastaava tuote sekä enemmän beeta-alaniinia ehkäisemään maitohappojen kertymistä lihakseen. Täydennetty Kre-Alkalynillä, joka antaa välittömän vaikutuksen ja edistää räjähtävää voimantuottoa sekä kestävyyttä.

Kaksi poikkeuksellisen harvinaista makua; kiivi sekä chili-lime. Maut kuulostavat jo niin jännittäviltä, että melkeinpä sen takia maistettava. Joka tapauksessa jauheet sekoitetaan veteen sheikkerissä ennen treeniä.

Psychotic Pre-Workout

psychotic pre work out juoma

Suuret ja vahvat pitoisuudet, kuten kofeiini 400 mg / annos. Lisäksi tuotteessa on yhdistetty Cocoteanol, AMPiberry, Cordyceps ja Centella Asiatica. Tuotteesta löytyy myös tutut beeta-alaniini sekä kreatiini.

Tuote sopii erityisesti niille, jotka haluavat antaa kaikkensa treeneissään. Korkea kofeiini pitoisuus takaa lisääntyneen suorituskyvyn lihaskestävyysharjoittelussa. Lisäksi olet virkeämpi ja keskittyneempi. Tuotetta ei tule kuitenkaan käyttää ilta-aikaan.

Muuten huikean tuotteen kruunaa vielä sen kattava makuvalikoima; omena, bubblegum, persikka, rainbow candy, sour cola sekä vesimeloni. Tuotetta suositellaan ensisijaisesti heille, joilla on jo kokemusta tehonlisääjistä.

Supreme PWO

Supreme pre workout juoma

Suosittu Star Nutrion tarjoaa tehonlisääjällään lisää voimaa, pumppia ja kestävyyttä. Piristävä ja lisää keskittymistä, vähentää myös maitohapon muodostumista lihakseen. Perus tehonlisääjä, joka sopii myös aloittelijalle käytettäväksi.

Tuotteessa on käytetty hyvin perinteisiä ainesosia kuten kreatiini, beeta-alaniini, kofeiini, ruusunjuuriuute, L-sitrulliinin, L-arginiini ja punajuuriuute. Huolellisesti valittu ainesosa yhdistelmä, joka antaa reilun energiapotkun, parantaen myös kestävyyttä ja tarjoten lisää voimaa.

Maku valikoima on hiukan suppea, kokeilemalla varmasti löytyy se yksi lemppari. Makuina tarjolla ovat; Kirsikka, Fresh Forest berry, Tropical fruit punch. Jauhe sekoitetaan sheikkerissä veteen ja juodaan ennen treeniä.

C4

C4 pre workout juoma

Erityisesti kovaa treenaaville ja urheilijoille suunniteltu PWO. Antaa räjähtävää energiaa, vahvan lihas pumpin sekä fokuksen. Cellucor C4 on palkittu tuotemerkki, joka tarjoaa hyvän makuisen pre-workout tehonlisääjän ennen treeniä käytettäväksi.

Vaikka kyseessä on palkittu ja hyvänmakuinen tuote on se silti käyttäjä raadin mukaan ollut turhaan hehkutettu. Käyttäjä arvosteluiden perusteella tuote on heikompi kuin aiemmin esitellyt tuotteet, mutta käypä tuote aloittelijoille.

Makuvalikoimaakin on seuraavasti; Blue razz, Cherry limeade, Fruit punch, Green apple, appelsiini, Pink lemonade, Strawberry margarita sekä vesimeloni. Joidenkin nimien perusteella on vaikea arvioida minkä makuinen tuote on kyseessä.

Beta-alanine

beta-alanine pre workout juoma

Vähentää maitohapon kertymistä lihaksissa harjoittelun aikana ja tätä kautta lisää kestävyyttä. Edistää myös suositellun PH-tasapainon löytämistä. Suositellaan heille jotka, haluavat lisää kestävyyttä ja saavuttaa maksimaalisen suorituskyvyn.

Tuotteessa oleva Beeta-alaniini ylläpitää karnosiinitasoja lihaksistossa. Optimoi kehon karnosiinitasoja ja vähentää maitohappojen kertymistä lihaksiin. Lisää maksimikapasiteettiasi eli boostaa voimiasi ja estää voimatasojen heikkenemistä kesken harjoittelun.

Tuotetta ei ole saatavilla maustettuna, ainoastaan maustamattomana, mikä toisaalta voi myös tehdä tuotteesta helpommin juotavan. Maustamaton jauhe on helppo sekoittaa mehuun tai veteen ja se sekoittuukin helposti.

Mitä on pre-workout?

Pre-workoutit ovat tehonlisääjiä, jotka tukevat maksimaalisten suoritusten saavuttamista treeneissä. PWO juomia on kahta erilaista, joko ennen treeniä käytettäviä tai sitten treenin aikana käytettäviä. Pääsääntöisesti tehonlisääjä jauheet sekoitetaan veteen.

Monet tehonlisääjät sisältävät runsaan määrän kofeiinia mikä vaikuttaa keskittymiseen sekä vireystasoon. Kofeiini parantaa henkistä suorituskykyäsi sekä valppauttasi kovan treenin aikana. Kofeiinittomia versioita kannattaa kokeilla, varsinkin jos treenaa iltaisin.

PWO tuotteet tukevat maksimaalisen pumpin tavoittelua. Eli lihaksen kasvua treenin aikana lihaksen täyttyessä verellä. Tavoitellessa maksimaalista pumppia kannattaa tarkistaa, että tehonlisääjä sisältää arginiinia tai sitrulliinia.

Miten valita sopiva pre-workout tuote juuri sinulle?

Mikäli tehonlisääjiä ei ole käyttänyt aiemmin, kannattaa aloittaa käyttö kevyestä tuotteesta. Tuotetta kannattaa vaihtaa oman kehityksen ja tarpeen mukaan. Myös maulla on merkitystä, valitse itselle maittavia tuotteita.

Käytätkö mieluiten jauhemaista vai nestemäistä tuotetta? Jauhemainen tuote myydään isommissa pakkauksissa, mutta sen käytössä on omat vaivansa, kuten tiskaaminen vaihtoehtoisesti voit ostaa myös käyttövalmiita shotteja.

Makuja on saatavilla monia erilaisia, kannattaa tutustua makuihin ja etsiä itselle sopiva tuote sitä kautta. Eri valmistajien samat maut voivat poiketa toisistaan paljonkin. Kokeilemalla löydät itsellesi parhaimman tuotteen.

Pre-workout juomien plussat ja miinukset

Plussat

Lisää treenin tehokkuutta ja saa lihaksesta maksimaaliset tehot irti. Virkistävä vaikutus on hyvästä varsinkin silloin, kun tunnet itsesi erityisen väsyneeksi. Jauheet on helppoja ottaa, sillä ne sekoitetaan veteen.

Mikäli ei halua pelata jauheiden kanssa, saatavilla on myös shotteja käyttövalmiina. Liuokset ovat myös pienemmässä nestemäärässä kuin itse sekoitettavat, joten ne sopivat sinulle, joka et halua juoda paljon ennen treeniä.

Miinukset

Korkeiden virkistävien ainesosien määrän vuoksi ei ole suotavaa käyttää ilta-aikaan. Virkistävät ainesosat voivat saada myös tuntemaan tykytyksiä. Tätä varten markkinoilla on myös kofeiinittomat jauheet, joita kannattaa kokeilla.

PWO valikoima on niin laaja, että oman itselle sopivan tuotteen löytäminen voi olla vaikeaa. Oikeaa tuotetta etsiessä voi joutua kokeilemaan useita eri merkkien tuotteita ja makuja. Katso myös artikkelimme pre-workout juomien haitat, jossa kerromme niistä enemmän!